معاونت پژوهش و فناوری
 
EnAr ورود 0

آیین نامه و دستورالعمل نحوه تخصیص اعتبار پژوهانه (Grant)

 

 

شرایط درخواست

 هیئت علمی جدیدالاستخدام در بدو ورود 8 امتیاز پژوهشی (فقط یک مرتبه می‌گیرند حتی اگر امتیاز فعالیت پژوهشی نداشته باشند) و باقی شرایط در ماده 2 آئین نامه و سه خط اول ماده 3 آئین نامه آورده شده است.

 

نحوه ثبت درخواست

1. استعلام میزان امتیاز و مبلغ گرنت از کارشناس گرنت دانشکده و مدیریت امور پژوهشی دانشگاه

2. دریافت فرم‌های مربوطه و تکمیل فرم و ارائه به کارشناس گرنت مدیریت امور پژوهشی دانشگاه

 

مدارک لازم برای ثبت درخواست

1. تکمیل فرم‌های مرتبط

2. مدارک و مستندات (شامل فاکتورهای خرید و مبالغ هزینه‌شده بابت انجام امور پژوهشی در بازه زمانی تعیین‌شده توسط مدیریت پژوهشی دانشگاه)

 

فرم‌های مرتبط 

فرم درخواست گرنت 1402

فرم خرید اقلام بدون فاکتور مربوط به گرنت

 فرم تایید طرح‌های پژوهشی جهت استفاده از گرنت

 

پیوندهای مهم 

آیین نامه و دستورالعمل نحوه تخصیص اعتبار پژوهانه (Grant)

 

کارشناس مربوطه

خانم فهیمه صولتی - شماره تماس :  07633711035 - داخلی: 7

 

 

*** برخی نکات مهم

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آیین‌نامه و دستورالعمل نحوه تخصیص اعتبار پژوهانه (Grant)ویژه اعضای هیات علمی دانشگاه هرمزگان

این آیین‌نامه به منظور ترغیب و تشویق هرچه بیشتر اعضای هیأت علمی دانشگاه هرمزگان جهت افزایش دستاوردهای پژوهشی و تمرکز بر تولیدات پژوهشی اصیل تدوین شده است و با رعایت مفاد آیین‌نامه پژوهانه مصوب 27/06/90 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پس از بررسی‌های مقدماتی در جلسات شورای کارشناسی پژوهانه و شورای پژوهشی در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه در تاریخ 19/12/93 به تصویب نهایی رسید.

ماده ۱ - اهداف

  • الف - ارتقاء فعالیت‌های پژوهشی و افزایش بروندادهای اصیل پژوهشی و فناوری
  • ب - ایجاد تسهیلات لازم برای تسریع در روند اجرای فعالیت‌های پژوهشی و فناوری
  • ج - افزایش میزان بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع مالی دانشگاه
  • د - حمایت از اعضای هیأت علمی واجد شرایط و فعال در امور تحقیقاتی و فناوری

ماده ۲ - ضوابط و مقررات کلی

1-2 - در کلیه فعالیت‌های پژوهشی و فناوری انجام شده توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه هرمزگان جهت اخذ پژوهانه، الزاماً باید آدرس صحیح (دانشگاه هرمزگان یا University of Hormozgan) ذکر شود.

2-2 - اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام و تازه‌وارد به دانشگاه در یک سال گذشته، با معرفی کتبی از سوی واحد محل خدمت، می‌توانند از حداکثر ۸ امتیاز پژوهانه اعطایی دانشگاه علاوه بر امتیازات پژوهشی آورده، برخوردار خواهند بود (هر سال میزان دقیق این امتیاز توسط شورای پژوهشی دانشگاه تصویب خواهد شد). اعضای هیأت علمی مربی که در یک سال گذشته با اخذ مدرک دکترا به درجه استادیاری ارتقاء یافته‌اند نیز از این امتیاز بهره‌مند خواهند شد.

۳-۲ - گرنت به تمامی اعضای هیأت علمی رسمی و پیمانی شاغل، اعم از مستخدمین طرح سربازی و مأمورین به سایر سازمان‌ها و یا دستگاه‌های اجرایی که ملزم به انجام موظفی آموزشی و پژوهشی خود در دانشگاه می‌باشند، تعلق می‌گیرد.

تبصره ۱ - اعضای هیأت علمی بازنشسته و مأمور (به تحصیل و به سازمان‌های دیگر) می‌توانند به نسبت فعالیت‌های پژوهشی خود به نام دانشگاه، از پژوهانه اعطایی دانشگاه به سه شرط زیر بهره‌مند شوند -

  1. مجاز به هزینه‌کرد از محل گرنت برای خرید کامپیوتر و لوازم جانبی آن و موارد مرتبط قید شده در بند مربوطه این آیین‌نامه نمی‌باشند.
  2. مبلغ ثابت گرنت تعلق نمی‌گیرد.
  3. محل هزینه‌کرد گرنت این افراد باید مربوط به فعالیت‌های پژوهشی باشد که منتهی به دستاورد پژوهشی به نام دانشگاه هرمزگان می‌شود یا خواهد شد.

۴-2 - نحوه محاسبه امتیاز فعالیت‌های پژوهشی موضوع این آیین‌نامه با توجه به تعداد مؤلفان و بر اساس ضریب امتیازات آیین‌نامه ارتقاء صورت خواهد گرفت، مگر اینکه در این آیین‌نامه امتیازات متفاوتی برای آن فعالیت‌ها تعیین شده باشد.

۵-2 - به مقالات چاپ‌شده در مجلات نامعتبر موجود در لیست سیاه و مجلات جعلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امتیازی تعلق نگرفته و هزینه‌های چاپ چنین مقالاتی قابل پرداخت از محل اعتبار گرنت نمی‌باشد.

ماده ۳ - معیارهای تخصیص اعتبار پژوهانه (گرنت)

ملاک محاسبه اعتبار پژوهانه اعضای هیأت علمی، علاوه بر آیین‌نامه ارتقاء، شاخص‌های مشروحه ذیل و مجموع امتیازات کسب‌شده از این شاخص‌ها می‌باشد. هر امتیازی که در این مصوبه دیده نشده است بر اساس ماده سه آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی دانشگاه با رعایت سقف‌های تعیین‌شده هر ماده در نظر گرفته می‌شود.

۱-۳ - مقاله‌های پژوهشی و مروری منتشر شده اعضای هیأت علمی در نشریات معتبر، اعم از چاپی یا الکترونیکی:

۱-۱-۳ - به ازای هر مقاله پژوهشی چاپ‌شده در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده در WOS - حداکثر ۱۵ امتیاز تعلق می‌گیرد. امتیاز مقالات بر اساس جدول زیر محاسبه می‌شود:

X = IF/AIF

IF = Impact Factor

AIF = Aggrrrgate Impact Factor

 

2-۱-۳ - به ازای هر مقاله مروری که در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده در WOS منتشر شود، طبق آیین‌نامه ارتقاء، حداکثر ۷ امتیاز تعلق می‌گیرد. برای تشویق نویسندگان مقالات مروری، امتیاز این مقالات با مصوبه شورای پژوهش دانشگاه، با ضریب 1.5 محاسبه خواهد شد (لازم به ذکر است که این نوع مقالات مروری شامل امتیاز بند ۱-۱-۳ نمی‌باشند).

تبصره 1 - مقالاتی به عنوان مقالات مروری شناخته می‌شوند که یا در نشریات مروری (ملاک عنوان نشریه) منتشر شوند و یا در لیست مقالات مروری نشریه مورد نظر قرار گیرند (عنوان مقاله ملاک نمی‌باشد).

۳-۱-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر بین‌المللی نمایه شده در Scopus، حداکثر ۵ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۴-۱-۳ - به منظور تشویق بیشتر اعضای هیأت علمی در رشته‌های علوم انسانی برای چاپ مقاله در مجلات نمایه شده در WOS، امتیاز این مقالات با ضریب 1.5 محاسبه خواهد شد.

۵-۱-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر علمی-پژوهشی داخلی ۵ امتیاز و در مجلات علمی پژوهشی داخلی نمایه شده در ISC، ۶ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۶-۱-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر علمی - ترویجی و علمی - تخصصی نمایه شده در ISC ، ۳ امتیاز و در مجلات غیر نمایه ۲ امتیاز تعلق می‌گیرد.

تبصره ۱ - مقالاتی که در مجلاتی منتشر می‌شوند که عضو هیأت علمی، عضو هیأت تحریریه و یا از مسئولین آن مجله می‌باشد، حداکثر ۱۰ امتیاز در سال می‌تواند از آن اخذ نماید.

تبصره ۲ - در مورد تعداد ارجاعات به کل مقالات عضو هیأت علمی در پایگاه Scopus در سالِ بررسی گرنت با آدرس صحیح دانشگاه هرمزگان، به ازای هر ده ارجاع، یک امتیاز تعلق می‌گیرد.

تبصره ۳ - به مقالاتی که تحت عناوین مختلف (غیر از مقالات کامل-Full Paper) از قبیل - Case Report, Rapid Publication, Technical Note, Short Comunication و یا هر عنوان دیگری که مقاله را از یک مقاله کامل متمایز می‌سازد، منتشر ‌شود تا ۷۰ درصد امتیاز مقاله کامل تعلق خواهد گرفت.

تبصره ۴ - مدارک و مستندات مربوط به حضور اعضای هیأت علمی به عنوان عضو هیأت داوران در جشنواره‌های تخصصی بین‌المللی (با حکم مأموریت و ارائه گزارش، و با ذکر نام دانشگاه هرمزگان به‌عنوان محل خدمت داور) به عنوان یکی از شاخص‌های عملکرد پژوهشی اعضای هیأت علمی محسوب و در حد مقاله علمی-ترویجی با نمایه ISC به آن امتیاز تعلق خواهد گرفت.

تبصره ۵ - در مورد مقالات مشترک با پژوهشگران و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز معتبر علمی و تحقیقاتی خارجی در قالب رساله، پایان‌نامه، طرح مصوب دانشگاهی، استانی و ملی، در صورتی که متقاضی نویسنده مسئول باشد، 1.5 برابر و در صورتی که همکار باشد، 1.2 برابر امتیاز تعلق می‌گیرد.

تبصره ۶ - در راستای یکسان‌ ساز ی مصوبات دانشگاه در حوزه‌های آموزش و پژوهش، از تاریخ 01/07/1396 (تاریخ ارسال مقالات) در هیچ یک از مقالات پژوهشی چاپ شده در نشریات داخلی و بین‌المللی که تحت نظر عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان نگارش می‌شود، دانشجو نباید نویسنده مسئول باشد و در صورت عدم رعایت این امر، به عضو/اعضای هیأت علمی نویسنده مقاله امتیاز اعتبار گرنت تعلق نخواهد گرفت. همچنین در خصوص همایش‌ها، می‌بایست همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) نمایه شده باشد و برگزارکننده همایش، دانشگاه یا پژوهشکده مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت باشد. در مورد همایش‌های بین‌المللی که در خارج از کشور برگزار می‌شوند، برگزارکننده همایش باید دانشگاه‌ها یا مراکز تحقیقاتی معتبر خارج از کشور باشند.

تبصره ۷ - به دستاوردهای مستخرج از فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه هسته‌های پژوهشی هیأت علمی، در صورت ذکر نام هسته پژوهشی و دانشگاه هرمزگان، معادل 1.5 برابر امتیاز عادی، امتیاز تعلق خواهد گرفت.

۲-۳ -  مقاله‌های چاپ‌شده اعضای هیأت علمی در مجموعه مقالات کنفرانس‌های داخلی و بین‌المللی نمایه شده در ISC :

۱-2-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در مجموعه مقالات کامل همایش‌های بین‌المللی یا CD آن، ۲ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۲-۲-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در خلاصه مقالات همایش‌های بین‌المللی یا CD آن، ۱ امتیاز تعلق می‌گیرد.

تبصره ۱ - امتیاز خلاصه مقالات و مقالات کامل ارائه‌شده در کنفرانس‌های بین‌المللی که در نشریات بین‌المللی JCR چاپ‌شده باشند، با ضریب 1.5 در نظر گرفته می‌شوند.

۳-۲-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در مجموعه مقالات کامل همایش‌های ملی یا CD آن، ۱ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۴-۲-۳ - به ازای هر مقاله چاپ‌شده در خلاصه مقالات همایش‌های ملی یا CD آن، 0.5 امتیاز تعلق می‌گیرد.

۳-۳ - کتاب‌های چاپ‌شده:

۱-۳-۳ - به کتاب‌های تألیف و ترجمه منتشرشده در مرکز نشر دانشگاه هرمزگان به ترتیب حداکثر ۱۵ و 10 امتیاز تعلق می‌گیرد.

۲-۳-۳ - به کتاب‌های تألیف و ترجمه سایر مراکز دانشگاهی به ترتیب حداکثر 10 و ۷ امتیاز و کتاب‌های تألیف و ترجمه مراکز غیر دانشگاهی به ترتیب حداکثر ۵ و 3 امتیاز تعلق می‌گیرد.

۳-۳-۳ - کتاب‌های چاپ مجدد با تجدیدنظر، حداکثر یک‌پنجم امتیاز مربوط به کتاب تعلق می‌گیرد.

۴-۳-۳ - امتیاز کتاب‌های برگزیده سال جمهوری اسلامی ایران با ضریب 1.5 محاسبه خواهد شد.

۵-۳-۳ – Book Chapter منتشره از سوی ناشران معتبر و مشهور ، ۱۰ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۴-۳ - نشان‌های علمی - پژوهشی:

دریافت جوایز یا نشان‌های علمی - پژوهشی از جشنواره‌های علمی معتبر بین‌المللی و داخلی کشور:

۱-۴-۳ - جشنواره‌های معتبر بین‌المللی، فارابی و خوارزمی : ۲۵ امتیاز.

۲-۴-۳ - جشنواره‌های شیخ بهایی و رازی : ۲۰ امتیاز.

پژوهشگران برگزیده جشنواره‌های هفته پژوهش و فناوری کشوری، استاد نمونه کشوری و پژوهشگران برگزیده دانشگاه به ترتیب زیر از امتیاز گرنت برخوردار خواهند شد:

۳-۴-۳ - پژوهشگر برگزیده کشوری و استاد نمونه کشوری : ۴۰ امتیاز.

۴-۴-۳ - پژوهشگر برگزیده دانشکده : ۱۰ امتیاز.

۵-۴-۳ - فناوران و کارآفرینان برگزیده دانشگاه : ۱۰ امتیاز.

۶-۴-۳ - پژوهشگران، فناوران و کارآفرینان برگزیده استانی، ۱۵ امتیاز.

تبصره ۱ - پژوهشگر برگزیده دانشکده در صورتی که در استان نیز به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شود، در مجموع ۲۵ امتیاز از هر دو عنوان کسب می‌کند.

۵-۳ - اختراعات، اکتشافات و ارائه نظرات نوین:

۱-۵-۳ - ثبت اختراع، اکتشاف، نوآوری یا اثر بدیع علمی و هنری که دارای گواهینامه از مراجع معتبر بین‌المللی باشد، حداکثر ۲۰ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۲-۵-۳ - ثبت اختراع، اکتشاف، نوآوری یا اثر بدیع علمی که دارای گواهینامه از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران باشد، ۱۰ امتیاز به علاوه میزان امتیاز کسب شده از گواهینامه که به تأیید مدیریت پژوهش و فناوری دانشگاه هرمزگان رسیده باشد، تعلق می‌گیرد.

۳-۵-۳ - به هر ثبت اختراع دارای گواهینامه مالکیت فکری، ۴ امتیاز و به هر ثبت و تعیین توالی ژن، ۲ امتیاز تعلق می‌گیرد.

۴-۵-۳ - احراز کرسی نظریه‌پردازی با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۲۰ امتیاز دریافت می‌کند.

۶-۳ - طرح‌های تحقیقاتی بیرون دانشگاهی:

به ازای هر ۱۵۰ میلیون ریال جذب اعتبار طرح بیرون دانشگاهی که از طرف دانشگاه هرمزگان عقد قرارداد شده باشد، یک امتیاز علاوه بر امتیاز طرح (استانی ۵ امتیاز، ملی ۱۰ امتیاز، بین‌المللی ۱۵ امتیاز) تعلق می‌گیرد.

۷-۳ - طرح‌های تحقیقاتی درون دانشگاهی:

۱-۷-۳ - به ازای طرح تحقیقاتی خاتمه یافته درون دانشگاهی، حداکثر ۲ امتیاز تعلق می‌گیرد.

تبصره ۱ - سقف امتیاز طرح‌های درون دانشگاهی در هر سال، حداکثر ۴ امتیاز می‌باشد.

تبصره ۲ - طرح‌های تحقیقاتی در حوزه کارآفرینی با ضریب 1.5 محاسبه می‌شوند.

۸-۳ - دستاورد پژوهشی تجاری‌سازی شده:

به ازای هر ۱۰۰ میلیون ریال درآمد اختصاصی برای دانشگاه از بابت دستاورد پژوهشی دانشگاهی (تجاری‌سازی شده)، 3 امتیاز تعلق می‌گیرد.

۹-۳ - اعتبار رساله‌های دکتری و کارشناسی ارشد:

۱-۹-۳ - در راستای کیفیت بخشی به پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، مقرر گردید از گرنت سال ۹۷ به بعد، اعضای هیأت علمی از پایان‌نامه‌هایی که تا حداکثر یک سال پس از تاریخ دفاع، دارای دستاورد پژوهشی معتبر از قبیل مقاله علمی-پژوهشی داخلی و یا بین‌المللی معتبر، ثبت اختراع و یا کسب رتبه در جشنواره‌ های معتبر باشند، به ترتیب برای راهنمایی و مشاوره معادل ۳ و ۱ امتیاز گرنت دریافت خواهند کرد. (مبلغ پایه برای همه پایان‌نامه‌ها ۲ و ۰.۵ امتیاز می‌باشد.)

۲-۹-۳ - پایان‌نامه‌های دانشجویی کاربردی که طی قراردادی با صنعت یا سازمان‌ها انجام می‌شوند، امتیاز آن‌ها با ضریب ۲ محاسبه می‌گردد.

۳-۹-۳ - امتیازات برای پایان‌نامه‌های دکتری پس از مرحله تصویب پروپوزال و تأیید مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای اعضای هیأت علمی قابل محاسبه می‌باشد، به ترتیب، برای راهنمایی و مشاوره، به هر رساله معادل ۶ و ۲ امتیاز گرنت تعلق می‌گیرد.

ماده ۴ - نحوه هزینه‌کرد پژوهانه

محل‌های هزینه‌کرد پژوهانه اعطایی بر اساس جدول زیر می‌باشد. شایان ذکر است که درصدهای مشخص‌شده در ستون سمت چپ برای هزینه‌کرد از اعتبار کل خواهد بود.

 

ماده 5 – نحوه اجرا:

ماده 5-1 - میزان پژوهانه:

میزان پژوهانه (اعتبار گرنت) هر یک از اعضای هیأت علمی بر اساس مجموع امتیازات کسب‌شده از فعالیت‌های پژوهشی در یک سال اخیر به‌صورت زیر محاسبه و تعیین می‌شود:

G = K + (P * B)

توضیحات:

عدد مبنا برای هر امتیاز (B) - این مقدار بر اساس سقف اعتبار تخصیص‌یافته به گرنت تعیین خواهد شد.

امتیاز پژوهشی (P) - مجموع امتیازات کسب‌شده از فعالیت‌های پژوهشی عضو هیأت علمی طی یک سال اخیر محاسبه می‌شود. (برای بار اول، فعالیت‌های پژوهشی سه سال گذشته محاسبه می‌گردد.)

مبلغ ثابت (K) - حداقل پژوهانه‌ای است که هر فرد دریافت خواهد کرد و هر سال توسط هیأت رئیسه دانشگاه اعلام می‌شود.

میزان پژوهانه (G)

تبصره ۱ - افزایش احتمالی سالیانه عدد مبنا (B) با توجه به اعتبارات سالانه مدیریت امور پژوهشی، توسط شورای پژوهشی دانشگاه پیشنهاد و پس از تأیید نهایی توسط هیأت رئیسه دانشگاه اجرایی خواهد شد.

2-۵ - اعضای هیأت علمی دانشکده/ پژوهشکده/ مراکز پژوهشی اطلاعات دقیق مربوط به فعالیت‌های پژوهشی خود اعم از مقاله، کتاب، همایش، ابداع، اختراع، طرح تحقیقاتی، جوایز و... و مستندات مربوط را در سامانه جامع مدیریت اطلاعات پژوهشی (سیستم گلستان) در مهلت زمان مقرر وارد نموده تا نسبت به بررسی و امتیازدهی به فعالیت پژوهشی صورت گرفته اقدام لازم از سوی واحد ذی‌صلاح صورت گیرد.

۳-۵ - مستندات مورد نیاز جهت بارگزاری در سامانه گلستان برای بررسی و امتیازدهی به تفکیک نوع فعالیت عبارتند از:

  • صفحه اول و آخر مقاله (با مشخصات تاریخ چاپ، عنوان مجله، شماره صفحه)، تصویر جلد مجله
  • تصویر صفحه شناسنامه کتاب، تصویر صفحه اول جلد کتاب
  • صفحه اول و آخر مقاله یا صفحه خلاصه مقاله با مشخصات تاریخ چاپ، مشخصات کنفرانس
  • صفحه اول گزارش نهایی طرح تحقیقاتی به همراه گواهی اتمام طرح برای طرح‌های خاتمه یافته درون دانشگاهی
  • صفحه اول گزارش نهایی طرح تحقیقاتی به همراه گواهی مدیریت فناوری دانشگاه هرمزگان مبنی بر اتمام طرح و مبلغ بالاسری کسر شده از بابت طرح خاتمه یافته برون دانشگاهی
  • تصویر گواهی ثبت اختراع و اکتشاف به همراه تأییدیه شورای پژوهش‌های علمی کشور (اداره مالکیت فکری)
  • مستندات مثبته سایر فعالیت‌های پژوهشی مانند داوری‌های قید شده در این آیین‌نامه

ماده ۶ - محاسبه و ممیزی امتیازات

فعالیت‌های تحقیقاتی هر عضو هیأت علمی از ابتدا تا انتهای دوره ارزیابی توسط کمیته بررسی گرنت دانشکده مرکب از:

  1. رئیس دانشکده،
  2. معاون پژوهشی دانشکده،
  3. مدیر گروه آموزشی مربوطه،
  4. کارشناس مسئول پژوهش دانشگاه.

بررسی و امتیاز کسب‌شده محاسبه می‌گردد. این امتیاز جهت بررسی و تصویب نهایی به معاونت پژوهشی دانشگاه منعکس و پس از بررسی و تأیید آن گرنت به عضو هیأت علمی و حسابداری مربوطه ابلاغ خواهد شد.

 

مفاد آیین‌نامه ویرایش شده حاضر از تاریخ 1396/07/01  لازم‌الاجرا بوده و با ابلاغ آن، آیین‌نامه و دستورالعمل نحوه تخصیص اعتبار پژوهانه (Grant) ویژه اعضای هیأت علمی مصوب سال‌های قبل لغو و بلااثر می‌گردد.

 

بازدید امروز: 3    بازدید کل: 325
captcha