معاونت فرهنگی و اجتماعی
رسانه دانشجویی دات
EnAr ورود 0

به مناسبت 16 دی، یادمان شهید حسین علم‌الهدی و روز شهدای دانشجو

حسین علم‌الهدی: الگوی جاودان ایثار و مقاومت در روز شهدای دانشجو

شهید حسین علم‌الهدی، دانشجوی مبارز و فرمانده سپاه هویزه، با نقش‌آفرینی‌های شجاعانه در مبارزات انقلابی و دفاع مقدس، الگویی جاودان از ایثار و مقاومت است. روز 16 دی، سالروز شهادت او، به‌عنوان روز شهدای دانشجو گرامی داشته می‌شود تا یاد و راه او الهام‌بخش نسل‌های جوان باشد.

16 دی‌ماه یادآور عروج مردی است که نامش برای همیشه در تاریخ ایران به‌عنوان نماد ایثار، شجاعت، و مبارزه ماندگار شد؛ شهید حسین علم‌الهدی، دانشجویی که جان خود را در راه دفاع از میهن و آرمان‌های انقلاب اسلامی تقدیم کرد. این روز به پاس جانفشانی‌های او و دیگر دانشجویان شهید، به‌عنوان "روز شهدای دانشجو" نامگذاری شده است.

ولادت و تربیت حسینی
حسین علم‌الهدی در سال 1337 هجری شمسی، همزمان با سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع)، در خانواده‌ای متعهد و مبارز در خوزستان به دنیا آمد. پدرش، مرحوم آیت‌الله علم‌الهدی، از روحانیون مبارز و مورد احترام منطقه بود. حسین از کودکی با آموزه‌های قرآنی و مبارزاتی آشنا شد و در خانه‌ای که پایگاه فعالیت‌های انقلابی بود، رشد کرد.

در پنج‌سالگی، جهاد و مقاومت را از نزدیک تجربه کرد و پیش از ورود به مدرسه، به مکتب قرآن راه یافت. او در 11 سالگی معلم قرآن شد و با تدریس در مسجد، پلی میان مسجد و مدرسه، در دوران اختناق رژیم پهلوی، برقرار کرد.

ورود به دانشگاه و اوج مبارزات
حسین با درک اهمیت دانشگاه به‌عنوان پایگاهی برای گسترش مبارزات علیه رژیم شاه، در سال 1356 در رشته تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد. ورود او به دانشگاه همزمان با اوج‌گیری مبارزات دانشجویی بود و حسین با بهره‌گیری از تجربیات قبلی، به یکی از چهره‌های پیشرو در حرکت‌های انقلابی تبدیل شد. ارتباط نزدیک او با روحانیون برجسته‌ای چون آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله طبسی و شهید هاشمی‌نژاد، جایگاه فکری و سیاسی‌اش را بیش از پیش تقویت کرد.

تشکیل گروه «موحدین» و فعالیت‌های انقلابی
حسین برای سازماندهی بهتر مبارزات، به اهواز بازگشت و همراه با یارانش گروه «موحدین» را تشکیل داد. او در عملیات‌های متعددی، از جمله حمله به کنسولگری عراق در خرمشهر و ترور مستشاران آمریکایی، نقشی مؤثر ایفا کرد. او همچنین در اقدامی سرنوشت‌ساز، اصل ولایت‌فقیه را با پیگیری از نمایندگان مجلس خبرگان در پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی گنجاند.

نقش‌آفرینی در دفاع مقدس
با آغاز جنگ تحمیلی، حسین علم‌الهدی فرماندهی سپاه هویزه را بر عهده گرفت. او نیروهای مردمی را سازماندهی کرد و ارتباطی عمیق با عشایر منطقه برقرار ساخت، به‌گونه‌ای که عشاير سوسنگرد و هویزه را برای اولین‌بار به زیارت حضرت امام خمینی (ره) برد.

شهادت در راه حق
در عملیات روز اربعین حسینی، 16 دی‌ماه 1359، حسین فرماندهی 60 نفر از نیروهای دانشجو، پاسدار و جهادگر را بر عهده داشت. آنان در برابر محاصره سنگین دشمن و آتش سنگین 40 تانک ایستادند. با وجود اتمام مهمات و شرایط دشوار، حسین و یارانش مقاومت کردند و سرانجام، این قهرمان ملی با فریاد «الله‌اکبر» و قرآن در دست، در کربلای هویزه به شهادت رسید.

شهید حسین علم‌الهدی؛ الگویی برای نسل دانشجو
نام و یاد حسین علم‌الهدی برای همیشه در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌درخشد. او نه‌تنها نماد مقاومت و ایثار است، بلکه الگویی ماندگار برای دانشجویان و جوانان ایران به شمار می‌رود. 

یاد حسین علم‌الهدی، شهیدی که نامش بر تارک تاریخ انقلاب و دفاع مقدس می‌درخشد، گرامی باد.

پایان خبر

7
بازدید امروز: 3    بازدید کل: 171
captcha